Leefstijl coaching - Fysiotherapie Zijtaart
1384
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1384,page-parent,ajax_leftright,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Leefstijl coaching

 

 

Leefstijl coaching
Bij de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) wordt de individuele leefstijl van de patiënt in kaart gebracht op het gebied van gedragsverandering, voeding,
bewegen, slaap, stress en ontspanning.

Hierbij kan een voedingsanalyse uitgevoerd worden en een voedingsplan opgesteld worden. Er wordt gekeken naar de relatie tussen de gezondheid en bewegen.

Daarnaast kan ook verder ingegaan worden op de fysiologie van gezonde en verstoorde slaap. En er kan gekeken worden naar de stressfysiologie en de gevolgen van aanhoudende stress.

Wat kun je doen om meer en beter ontspannen? En wat doet dit met je klachten?

De balans tussen werk en privé, goed kunnen slapen, voldoende bewegen en  gezond eten blijken belangrijke pijlers in het herstel van (lichamelijke) klachten. Door dit mee te nemen in de fysiotherapeutische behandeling merken we dat de patiënten steeds meer bewust zijn van hetgeen ze doen. Waar is nog winst in te behalen? En waarom wil een langdurige rugklacht niet over gaan?

Is er meer aan de hand als alleen de lichamelijke klacht?

Dit zijn vragen waar het over gaat in de leefstijl interventie. En de antwoorden? Deze zitten vaak in bewustwording en preventie.