Fysio- en Manuele Therapie Zijtaart- Praktische informatie
13609
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13609,ajax_leftright,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Praktische informatie

Praktische informatie

Wat kost fysiotherapie en ben ik ervoor verzekerd?

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan hangt uw jaarlijkse maximale vergoeding af van uw aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.  Om zeker te weten dat uw verzekering fysiotherapie vergoedt, is het verstandig uw polis goed door te lezen of uw zorgverzekeraar te raadplegen. Bij onvoldoende dekking van fysiotherapeutische zorg ligt de verantwoordelijkheid daarvoor bij u en dient u de factuur ten alle tijden zelf te voldoen.

Voor de aanvullende verzekering geldt geen wettelijke bijdrage of eigen risico!

Wij declareren de rekening van uw behandeling direct aan uw verzekering. Alleen wanneer u niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie krijgt u zelf de nota toegestuurd. Ook bij rechtstreekse declaratie aan uw zorgverzekeraar blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor de betaling van de nota. Let op: bij de aanvullende verzekeringen tellen alle behandelingen die collega’s in andere praktijken fysiotherapie in hetzelfde jaar hebben gegeven ook mee.

Chronische aandoening?

Fysiotherapie wordt bij een aantal chronische aandoeningen vergoed vanuit de basisverzekering.  Deze aandoeningen staan op de chronische lijst die door de overheid is opgesteld. Als u twijfelt of de behandeling chronisch is, vraag hiernaar tijdens de intake.

Als uw klacht op deze lijst staat, dan krijgt u na de 20e behandeling de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen heeft u een aanvullende verzekering nodig om deze vergoed te krijgen.

Indien u niet aanvullend verzekerd bent, gelden de volgende tarieven:

Screening: € 17,50

Intake en onderzoek na screening: € 30,00

Intake en onderzoek na verwijzing: € 47,50

Zitting fysiotherapie: € 35,00

Zitting manuele therapie: € 47,50

Niet nagekomen afspraak: € 25,00

Heeft u vragen over bovenstaande, neem contact op via info@fysiotherapiezijtaart.nl.